Kulatá koule kampusu

14.11.2008 09:08

To, co jsem celou dobu považoval za kampus, je ve skutečnosti nákupní centrum. Nejde o žádnou metaforu, hyperbolu či jinou ebolu - prostě jde o to, že Zlatuškův genom nebude vystaven na budově určené ke vzdělávání (nebo co se to v kampusu vlastně bude dělat), nýbrž na budově hypermarketu. Kdyby to nebylo klišé, napsal bych, že bohunický kampus je mementem sedmdesátých let: svatostánek alkoholu, volné lásky a juvenilní debility je vytlačen svatostánkem konzumu. Naštěstí ale poblíž roste Fakulta vybíjené, takže to s tou ztrátou volné lásky a mladické nerozvážnosti nebude tak žhavé. Mezi zemským archivem a fakultní nemocnicí tedy vyrostla obchodní pasáž, hurá. Jmenuje se to Campus Square a protože je třeba stihnout předvánoční rush, slavnostně ji otevírají už 20. listopadu:

 

Takové pozvání se prostě nedá odmítnout. Nejenom že dostanete dárek, vy ho dokonce dostanete i zdarma (pokud to samozřejmě stihnete)! Rozhodl jsem se, že já letos podobně velkorysý nebudu a kvůli světové recesi budu pod stromeček nadělovat pouze dárky za úplatu.

P.S.: Campus Square je stejně dementní jméno. Nedosti na tom, že lidé jezdí nakupovat do Ikeji či Ikeje, teď budou jezdit i do Kampuskvéru. Tak tady mají manažeři ode mě reklamní slogan jako dárek zdarma: Ani ránu bez pořádného kampus-kvéru!

Zpět